Skip to main content
Aanstaande zaterdag 25 mei 2024 vieren we onze laatste jongerenavond van dit seizoen. Dit keer komt dominee Molenaar uit Bruinisse spreken over het thema ‘God en het lijden’. Dit gaat hij doen aan de hand van het leven van Job. Hij zegt daarover: Het leven van Job is in etappes volledig gestript. Eerst zijn bezit en aansluitend zijn gezondheid. Job eindigt op de vuilnisbelt. Wat heb je dan nog met God? De duivel denkt, als je een mens stript en hem alles afneemt, dan laat hij God los. Geeft Job zijn God op? Job is in rouw, ook al ervaart hij niets van Gods troost. Hij lijdt. Hoe kan dat nu? God dienen en lijden? God en het lijden hoe zit dat nu in elkaar? Hoe ga je daar zelf mee om, maar ook als een ander lijdt? Blijf je trouw aan de HEERE, vasthouden aan God op de ashoop van je leven. Ondanks alles.

Ds. Molenaar geeft een prikkelende stelling mee: Gods handelen heeft alles te maken met het lijden wat mensen ondergaan.

We hopen jou te ontmoeten! Dit keer in zaal ‘De open hof’, onderdeel van de CGK Middelharnis, Hoflaan 41. De inloop is vanaf 19.15 uur, we gaan van start om 19.45 uur.

Tot dan!