Skip to main content

Ik denk dat iedereen het weleens meegemaakt heeft…je overkomt iets in je leven wat je een hoop moeite en verdriet oplevert. Op dat moment zit je ontzettend in de put en ziet geen uitweg meer. Maar na een tijd (weken, maanden, jaren…) moet je toch eerlijk bekennen dat ondanks al die sores je dingen hebt geleerd over jezelf, anderen of God die je vormen. Dat je moet zeggen: Ondanks al deze moeite, Heere, wil ik U toch bedanken dat dit mij overkomt. Wilt U mij de kracht geven om dit te dragen. Of zoals Jesaja het verwoord: Ik dank U, HEERE! dat Gij toornig op mij geweest zijt (vers 1). Ziet, God is mijn Heil, ik zal vertrouwen en niet vrezen; want de Heere HEERE is mijn Sterkte en mijn Psalm, en Hij is mij tot Heil geworden (vers 2).
Dat is wat! Misschien denk je wel: Hoe kan Jesaja dit überhaupt over zijn lippen krijgen!? En okee, misschien Jesaja dan wel, maar ik dan? Heb je mijn verdriet weleens gezien?! Ik zie geen uitweg…
Of misschien herken je de kracht van de Heere, dat hij jou hielp in tijd van moeite, verdriet en lijden.

Jullie zijn allemaal, in welke omstandigheden je ook zit, van harte welkom op de volgende RealTime jongerenavond op 9 november 2019. Steven Middelkoop hoopt met ons na te denken aan de hand van Jesaja 12 over het thema: ‘Een kruis door je verwachtingen!’. Steven zegt daar het volgende over:

We hebben hoge verwachtingen van het leven, toch? Of zijn die van jou allemaal in het water gevallen? Samen kijken we in de ogen van Bijbelse figuren die om leerden gaan met (de uitkomsten van) hun verwachtingen. Dat komt dichtbij…

Trommel je vrienden en familie op om te komen! In verwachting van Hem, de Heelmeester en Heiland, heten we je hartelijk welkom in de CSG Prins Maurits in Middelharnis! Vanaf 19:15 uur ben je van harte welkom, 19:45 uur gaan we beginnen. Ben jij erbij?

Steven Middelkoop