Skip to main content

Zaterdag 9 april 2022 sprak pastor Jerry Mendeszoon over het thema ‘Jong en gepassioneerd’ naar aanleiding van Jesaja 6. Hieronder vindt je een samenvatting van de avond:

Bij een ontmoeting met God begint de passie. Jesaja ontmoette God in een visioen. Ook Paulus, Zacheüs, Jakob, Mozes en Jona ontmoeten God. Deze ontmoeting had bij alle personen een levens veranderende uitwerking. Wij mogen ook verlangen naar een levens veranderende ontmoeting met God. Het geeft ontzag voor God. Jesaja werd geconfronteerd met Gods almacht. Ontzag geeft dat het kwaad weggaat. Ontzag geeft dat je elke dag tijd aan God geeft. Jesaja leefde ook dicht bij God. Door een ontmoeting met God komt elke zonde aan het licht. Het maakt eerst verdrietig en daarna blij. Het maakt ook dat we gezuiverd worden. God verlangt te vergeven. Je gaat Gods vergevende liefde ervaren als nooit tevoren. Er komt een diep verlangen om de wil van God te gaan doen. Heb je een verlangen naar zo’n ontmoeting?

Paulus ontmoette ook God op weg naar Damaskus. Na deze ontmoeting is Paulus nooit meer dezelfde geweest. Hij kreeg in zijn denken nu een totaal andere God. Hij ontmoette nu een God van liefde en genade. God is een God die je kent. Paulus moest daar wel eerst blind voor worden gemaakt om dat te kunnen zien. Paulus zijn geestelijke ogen moesten geopend worden. Paulus besloot nu goed te gaan doen. Hij werd een Jezusvriend in plaats van een Jezushater. God had een plan met het leven van Paulus.

Ook Zacheüs had een ontmoeting met God, die leven veranderd was. Zacheüs werkte samen met de bezetters van die tijd. Hij had heel veel geld, maar hij had geen vrienden. Jezus zag Zacheüs in de boom. Jezus wilde bij Zacheüs te gast zijn. Zacheüs ontdekte Jezus liefde en passie. Door de ontmoeting voelde Zacheüs zich afgewezen. Na de ontmoeting voelde hij zich geliefd. Na de ontmoeting is hij alles aan het rechtzetten gegaan. Weet jij of je geliefd bent of worstel je met afwijzing?

Daarna vertelde Pastor Terry Mendeszoon zijn eigen levensverhaal. Hij had een levens veranderende ontmoeting op het perron, nadat hij 12 jaar verslaafd was aan drugs. God heeft hem de weg gewezen om weer uit de drugs te komen Hij mag nu de Heere dienen als een dienaar, want wie de meeste wil zijn in Gods Koninkrijk, moet een dienaar zijn!

Vragen:

1.Wat moet je doen om gepassioneerd te blijven?

Tijd nemen om te bidden en te vasten.

Trouw de diensten bezoeken.

Volharding: Geef niet op. Strijd zul je tegenkomen. Christenen zullen niet altijd op rozen leven.

2. Een ontmoeting met God op het perron, kunt u daar meer over vertellen?

Ik kom uit hetzelfde nest als mijn broers en zussen, maar heb het wilde leven gekozen.

Nadat ik 12 jaar drugs in de drugs heb gezeten en mezelf in de steek gelaten voelde, had ik een ontmoeting met God op het perron. Eens een junk, altijd een junk. Daarna volledig afgewezen. Ik had God nodig. Ik had al zoveel dingen gedaan om eraf te komen. Daarna een ontmoeting op het perron: Heere, Help! God heeft mij eruit gehaald. Hij heeft kracht gegeven om op zoek te gaan naar hulp. Het was mijn strijd tussen leven en dood. Na de ontmoeting met God heb ik vrede, kracht en blijdschap ervaren.

3. Hoe kan ik omgaan met afwijzing?

Teleurgesteld in mensen. Je moet om kunnen gaan met afwijzing. Je moet God dienen. Niet iedereen zal je mogen. Vergeven en vergeving vragen. Vergeving is een kracht. Je moet ook jezelf leren kennen om los te komen.